Over mij

Ik zal mij even voorstellen, mijn naam is Jacqueline van Brussel en ik woon samen met mijn man Marcel in één van de mooie polders in de Hoeksche Waard in Zuid-Holland. Rondom en in ons dijkhuisje hebben wij een labrador retriever Stein, een middenslag schnauzer Jet, een chartreux kater Sjors en 2 kippen Keesje en Fientje rondlopen en scharrelen.

Nadat ik jaren veel plezier beleefd heb aan het fotograferen van mijn beestenboel ben ik een cursus  “dieren tekenen en schilderen” gaan volgen bij Ruud van Unen. En zo is destijds het tekenen van dierenportretten in pastelkrijt ontstaan. Daarna heb ik een masterclass “dieren in pastel” bij Marjolein Kruijt gevolgd en bij Loes Botman heb ik een workshop pasteltekenen in combinatie met PanPastels gevolgd.
Op het gebied van aquarelleren heb ik lessen gevolgd bij Sara Hazebroek en heb ik een workshop met het onderwerp “dieren in aquarel“ en een online cursus “vogels in beweging” bij Gerard Hendriks gevolgd.  Zijn aquarellen zijn kleurig en speels.
Met aquarel kan je ook op een canvas doek schilderen en hiervoor heb ik een workshop gevolgd bij Bob Tomanovic.
Ik vind het leuk om nieuwe technieken uit te proberen en te ontdekken.

Samen met Wiebe

Mijn hart ligt bij de dieren en ik heb het heel fijn en mooi gevonden wanneer ik voor iemand een dierbare herinnering van hun (huis)dier mocht maken. Maar omdat ik mijn tijd anders ga indelen maak ik voornamelijk nog vrij werk.

Met kleurrijke groetjes Jacqueline